CONFERÈNCIA Mº CARMEN DÍEZ



PARLEM DE PARLAR

La conferència de Mª Carmen Díez em va agradar molt i em va paréixer molt interessant i molt amena, ja que ens parla amb l'experiència i la professionalitat que donen els anys com a docent d'Educació Infantil.

Dels seus relats, destaque la proximitat de les seues paraules i les experiències comptades i viscudes per ella mateixa com a mestra. El que va fer la xarrada entretinguda i interessant per a nosaltres com a futurs professionals, perquè les seues anècdotes ens despertaven gran curiositat.

En diferents assignatures en la universitat, els professors ens han posat vídeos del seu treball en el centre "aire lliure" i hem analitzat la seua manera de treballar entre altres coses, la poesia amb l'alumnat, per esta raó em va agradar tindre l'oportunitat d'escoltar-la compartir el seu treball. A continuació adjunt un vídeo del centre "aire lliure" on treballen la poesia "Arbolé Arbolé" de Federico García Lorca d'una manera vivencial.



En la seua conferència MªCarmen ens parla sobre la importància de la paraula, de comunicar-se, de que els alumnes s'expressen en E.I. És necessari per exemple, per a la resolució de conflictes en l'aula com bé ens comptava ella per mitjà d'anècdotes.

Una de les coses que més em va cridar l'atenció de la seua xarrada va ser la importància de "los recados", on el recurs principal som nosaltres al donar al xiquet l'oportunitat de descobrir.
Ens va comptar anècdotes molt gracioses d'un treball amb cartes en l'aula on un xiquet se autova escriure per a donar-se ànims a si mateix "Aupa Manuel". Mª Carmen també ens va parlar de l'important i el que com a futurs docents hem de cuidar amb molt cura, el moment tant de l'arribada amb 2-3 anys com la despedida amb 5 anys en E.I., així com el pont cap a la primària.
A més ens va parlar de la importància de passar de l'egocentrisme infantil al et vull i que per a això és necessària intervindre en les bases de l'autoestima i de les emocions dels alumnes. Este acompanyament afectiu del que ens va parlar Mª Carmen de professor a alumne em resulta molt interessant com futur repte professional.

Assistir a conferències com aquesta del nostre àmbit professional en la universitat és quelcom molt interessant i motivador, on s'aprén molt, espere tindre l'oportunitat d'escoltar-la una altra vegada.

Moltes gràcies Mª Carmen!









Comentarios

Entradas populares de este blog

ETAPES DE L´ESCRIPTURA

ELS TALLERS I ELS RACONS

ALUMNAT NOUVINGUT