RODA LA MOLA. UN DOCUMENTAL SOBRE LA ESCOLA EN VALENCIÀ.

Gràcies al visionat d'este documental he conegut la història de l'escola valenciana. He conegut com els docents, els pares i els alumnes han aconseguit l'escola actual després de molts anys de treball i de paciència. Són un gran exemple de perseverança.

"Roda la Mola" nos mostra des de diferents punts de vista la situació que es viu a les escoles valencianes i els anys de lluita que precedeixen a la situació actual.


M'ha cridat especialment l'atenció del documental com els professors compten de que manera antigament quan l'ensenyança només estava permesa en castellà, havien d'enginyar-se-les per a introduir el valencià en l'aula, de manera clandestina o quasi il·legal, i com en la seua lluita diària utilitzaven les seues pròpies armes: les estratègies educatives, per a a poc a poc anar introduint el valencià en l'escola, per mitjà de cançons, del temps lliure...

Un dels principals motius pels quals els docents sol-licitaven canvis educatius era perquè l´alumnat presentava dificultats per a aprendre a llegir i escriure, i lluitant pel dret dels xiquets i xiquetes han aconseguit que puguen estudiar en la seua pròpia llengua materna.

En esta renovació pedagògica no es va tractava únicament d'aconseguir una escola en què es pogués estudiar en valencià i res més, sinó també una renovació metodològica adaptada a l'alumnat, oberta, activa, creativa...
Estic d'acord amb els arguments que donen els docents que apareixen en el documental quan reivindiquen una renovació pedagògica adaptada a la realitat que viuen els xiquets al seu dia a dia, incorporant vivències de manera que els xiquets per mitjà de l'aprenentatge significatiu siguin feliços i aprenguin. 
Tot açò s'assembla molt més a una escola innovadora i que mira cap al futur, partint dels interessos dels xiquets per a afavorir l'ensenyança.


Comentarios

Entradas populares de este blog

ETAPES DE L´ESCRIPTURA

ELS TALLERS I ELS RACONS

ALUMNAT NOUVINGUT