CONFERENCIA MAITE CANDELA I NURIA CAYUELA

LLENGUES, PROJECTES I AMBIENTS
CEIP MIGUEL DE CERVANTES

Nuria i Maite són dos mestres tutores d'Educació Infantil del CEIP Miguel de Cervantes. Ambdós treballen en aules de 4 anys amb un alumnat castellano parlant (PPEV). Es tracta d'un col·legi plurilingüe i acull a 450 alumnes.

L'objectiu que pretenen aconseguir és principalment que els xiquets i xiquetes es divertisquen i aprenguen a usar el valencià per a fer coses interessants: comunicar-se, aprendre, crear...
Destaque de la conferència el moment "entrada amable" que em va semblar molt interessant i beneficiós tant per als alumnes com per als familiars i professors.

Em va fer pensar que a vegades és millor dedicar un poc més de temps a certs moments com és en este cas l'arribada al col·legi, comunicar amb els pares i mares, assegurar-nos de que els xiquets es queden tranquils i poder començar el dia relaxats i amb seguretat.


D'entre tot el que Nuria i Maite van compartir amb nosaltres també destaque la importància que atorguen al treball per tallers on divideixen als xiquets i treballen activitats com "viure les matemàtiques" "el racó de parla" (joc simbòlic) ," l'art "i "les lletres". Sense oblidar el pati on també s'aprèn. 

Em va agradar especialment quan van parlar de l'organització de les seues aules on no hi ha cadires per a tots els alumnes i l'organització és per diferents espais d'aprenentatge. No crec que tots els mestres i mestres d'infantil siguen tan valents com elles.



I finalment destaque el treball per projectes curts i vivencials que responen a les diferents intel·ligències múltiples (Gardner) on les normes i la col·laboració familiar són imprescindibles.






Comentarios

Entradas populares de este blog

ETAPES DE L´ESCRIPTURA

ELS TALLERS I ELS RACONS

ALUMNAT NOUVINGUT